Åt andra hållet

Om man går/springer åt ett annat håll än det man brukar så kan man verkligen få uppleva något helt annat än det gamla vanliga. Nu är ju Skåneleden runt Åhus inte precis det “gamla vanliga” för mig ännu men du fattar nog vad jag menar.

I stället för moturs så sprang jag den medurs och jag tror faktiskt jag gillar den lite bättre. Började i “min skog”, tog höger på Skåneleden in mot Åhus och havet.

Efter bryggan, evenemangsområdet och silo-byggnaderna kommer man till den lilla hamnen och centrum. Ännu är det väldigt lugnt där (läs dött) men i april kommer allt att ändras. Ska onekligen bli spännande att uppleva! Husen runt torget och centrum är verkligen modell pluttinuttiga.

Leden fortsätter sen mot, och runt golfbanan, genom Sånnarnas naturreservat, förbi utemuséet, grustaget, fotbollsplanerna och sen in i det jag kallar “Horna-skogen”.

 

 

Den sista delen är en av mina favvisar här. Mjuka fina stigar som slingrar sig fram genom tallskogen.

Drygt två timmar senare var jag hemma igen. Hade visst inte ens vatten med mig men tydligen behövde jag det inte för jag tänkte inte på det förrän jag skulle ta av mig kläderna och inte hade någon flaska att ta bort. Haha!

När jag sprang förbi havet visste jag att bad-viruset hade vaknat men för att kunna njuta extra länge så fick det lugna sig till lite senare.
Grådis, dimmigt och vindstilla. Mitt absoluta favorit-badväder!

Inne har jag dock vår. Massor av blommor och i dag fick jag ytterligare några av vänner på besök. Tack!

Kram från Ingmarie

2 Comments

  1. Jag har så svårt för att börja min favoritrunda motsols, då jag gillar att börja med nedförslöpning och avsluta med en stigning. Tvärtom… Brrr… Fast ibland händer det faktiskt!

Comments are closed.