Tacksamhet

Alla träningspass, eller dagar ö h t, är inte lattjolajbans och jag tror det ska vara så för hur skulle man annars kunna uppleva de dagar de verkligen är lattjolajbans?

En sak försöker jag dock alltid se till att uppleva är tacksamhet över det jag har. Efter många år av daglig träning så kommer den där tacksamhetskänslan av sig själv men visst får jag ibland verkligen anstränga mig för att inte hamna i något slags gnällträsk eller att jag tar saker för givna. Det är med andra ord inget som alltid kommer automatiskt utan ibland får jag påminna mig själv men jag låter aldrig det gå en dag utan att jag känner mig tacksam. För jo, det finns alltid något att vara tacksam över.

I dag har det varit extra enkelt att känna tacksamhet. Jag kunde sluta jobbet så jag hann med en tidigare buss, kroppen är fortsatt glad och skogen bjöd på magi denna förmiddag.

Har du lätt för att känna tacksamhet?

Kram från Ingmarie

4 Comments

 1. "Herr Johansson"

  Tillvaron blir så mycket enklare och roligare av att känna tacksamhet över det man har här och nu. Så ja, inga problem med att känna tacksamhet här inte.

  Å bäst av allt, att känna tacksamhet är gratis 😉

  Skall väl i sanningens namn påpekas att även gnäll och klagan är gratis….men det sker ju alltid på någon annans “bekostnad” ;-(

  • Ingmarie

   Jag hörde på en podd att forskare kommit fram till att just tacksamhets-känslan är oerhört viktig för att. känna lycka. Känns som det stämmer väldigt väl! Om man hela tiden vill “ha det andra har” så är det svårt (omöjligt?) att känna just tacksamhet och lycka.

   • "Herr" Johansson

    Så är det.

    Lite kul det med där fenomenet att det dessa dagar alltid måste till en “forskare” eller en “studie” för att konstatera självklarheter.

    Självklarheter som “vanligt hyggligt fölk” känt till sedan tidernas begynnelse 😉

    • Ingmarie

     Ja det är det men samtidigt är det väl det som krävs för att det ska uppmärksammas och anses betydelsefullt.(?)

Comments are closed.