Oplanerat

Som du ju kanske vet så har jag sällan några spikade träningsplaner. Jag har en grundstruktur men exakt vad det blir vet jag oftast inte förrän några dagar innan beroende på hur jag jobbar, hur jag känner mig eller vad som lockar. Det är väl både bra och dåligt antar jag. Bra för jag är fri och gör som jag vill samtidigt som jag är bra på att lyssna på kroppen, men mindre bra om man verkligen vill uppnå ett specifikt resultat och mål.

Anledningen till att jag gör så här är för att jag haft mina år med minutiös planering och för att om det blir för mycket planering så stänger jag av från halsen och nedåt. Dvs jag är enbart i huvudet och struntar fullständigt i hur kroppen mår vilket förstås kan få ganska tråkiga konsekvenser.

I dag hade jag dock en plan. Gymet. Men så sa kroppen, vädret, hjärtat, känslan och skallen något helt annat så jag lyssnade och löd. Fem vinner ju liksom ganska enkelt över ett, eller hur?

Uppvärming, 30 minuter tröskel och nedjogg blev det och jag ångrade mig inte en millisekund. Bra känsla, underbart väder, fin natur och riktigt roligt.

Hur gör du? Planerar du din träning exakt och lång tid i förväg? Om ja, varför? Om inte, varför inte?

Kram från Ingmarie

4 Comments

 1. Planerar inte alls. Försöker dock få lika mycket styrka som löpning varje vecka, som något att hålla mig i nu när jag tränar varje dag. Skönt att vara fri!

 2. "Herr" Johansson

  Håller fullständigt med föregående kommentar från MIa. “Skönt att vara fri!”

  Det primära målet med min träning är att må bra. Å då är det ju viktigt, precis som du skriver, att hela kroppen är med på tokigheterna 😉

  Yttre omständigheter som väder, vind, socialt liv spelar ju också roll.

  Att kunna flexa mellan aktiviter är även det en frihet som ingår i mitt “må bra-konceptet”.

  Har i och för sig en viss planering i form av en “kul att göra-lista”. Alltså något utöver att kuta, cykla och “lyfta stock” på hemmaplan. Men det sker helt utan press och när såväl yttre som inre förutsättningar tillåter.

  Måste dock konstatera att om jag haft andra mål med min träning, hade jag naturligtvis inte varit främmande för att planera mer än jag gör idag 😉

  • Ingmarie

   Mycket bra koncept!! Jag har ju också en “kulattgöra-lista”, som t ex ÖST, men jag hänger inte upp hela livet på det och den lilla plan jag hade/har inför liknande kan lätt ändras om något skoj dyker upp. Tänker att det roliga är en del av resan mot det roliga. 😀

Comments are closed.