Nytt fokus

Springa långt och långsamt är härligt men man blir inte direkt snabbare av det. Inte jag i alla fall. Så för att inte helt sega ner mig tänker jag byta lite fokus ett tag för att se vad som händer. Dvs mer kort, snabbt och tun gt. “Snabbt” är förstås relativt så jag kanske snarare ska säga mer fart. Samma med “tungt” men där menar jag träning med vikter man inte orkar mer än 6-8 reps av.

Det har börjat bra i alla fall. De hårdare passen jag  hittills kört har känts helt ok. Jobbigt förstås men på ett bra sätt. Dvs jag kan trycka på och känner att jag har kraft. Mina 57-åriga ben kanske kan få upp lite fart så jag i alla fall kan sätta någon slags åldersrekord. Inte för att jag vet varken när eller var men tanken är peppande!

Att jag gillar styrketräning vet du om du hängt här ett tag och även att jag gillar (styrke-)gruppträning och nu finns det ett pass jag både tycker är skoj och är på en vettig tid på gymet! (När jag är ledig vill jag nämligen gärna ha en kväll hemma och inte komma hem sent ännu en gång.)

“Crosscage” är typ cirkelträning (kärt barn har många namn som du vet) och är ett bra sätt att träna igenom kroppen, få skyhög puls emellanåt och känna energi från de andra som är med. Jag behöver det ibland och det är superskönt att liksom bara parkera sig och sen säger någon vad jag ska göra!

Har du något träningsfokus just nu?

Kram från Ingmarie

2 Comments

 1. "Herr" Johansson

  Som tidigare meddelats är mitt enda träningfokus, just nu i alla fall, att må bra. Sedan får alla andra fördelar med träningen bli bonus.

  En del (förståsigpåare?) har tyckt att jag tränar väl ensidigt med löpning, stocklyft (utegym alltså) och cykling efter säsong. Men då glömmer dom kanske bort att det med gnutta fantasi går att variera sig näst intill oändlighet inom varje diciplin.

  Vad som möjligen krävs är lite anlag för att vara lättroad. Plus att man följer din blogg och alla dina finfina tips på olika former av “löpskoj” 😉

  • Ingmarie

   Hur någon kan tycka och tro att ex löpning är ensidigt är för mig en gåta. Visst är det en ganska ensidig rörelse men den går att variera i det oändliga! Gör man som dig och dessutom både cyklar och gymar så blir det ju verkligen variation! För mig är simning även bra. Och ex yoga för att skapa lite andra rörelser än bara “rakt fram”.:-)
   Lättroad måste vara en av de bästa egenskaperna man kan ha. Jag är oerhört tacksam att jag fått just den genen! 😀

Comments are closed.