Lördagsreflektioner

Jag vet att jag “tjatar” om det där med styrka när man blir äldre men det är viktigt. Det räcker att googla på ämnet så får du hur mycket “bevis” som helst. Så det är liksom inget jag hittar på. Det är dessutom extra viktigt för oss kvinnor. Ffa före, under och efter klimakteriet eftersom våra hormonhalter blir helt förändrade. När detta sker är högst varierande, hos en del börjar det redan vid 35 års ålder, så det är alltid rätt att börja i tid.

All styrketräning är såklart bra men bäst är det om man verkligen tar i. Dvs man klarar inte att göra mer än max 8-12 repetioner och man belastar (helst) med mer än bara sin kroppsvikt.
Nu vet jag att många tycker styrketräning är både tråkigt och svårt och många gillar inte ens att gå på gym. Till dem säger jag att man får välja. Allt är inte roligt men man kan faktiskt lära sig tycka om det! (Jag tycker ex städning är skittrist men jag vill ha det fint så då är det bara att göra det. Känslan efter är så mycket mer värd!)
Nu för tiden finns det ett extremt stort utbud med både PT, klasser, innegym, utegym, video, böcker och jag vet inte allt så egentligen handlar det väl bara om att välja en variant, börja och se hur det är.

Tack och lov tycker jag det till 90% alltid är kul att styrketräna. Inte så jag går omkring och skrattar men jag blir glad, pigg och pepp av det Älskar känslan av att känna mig stark och av att ha kört så där tungt så jag darrar efteråt.
I dag blev det så. På en dryg  (intensiv) timme hinner jag köra igenom hela kroppen men jag har ofta någon slags fokus. I dag var det ben inklusive spänst och axlar. Coreträning gör jag alltid. Ibland tar jag övningar från min egen minnesbank, ibland från någon film jag sett och ibland är jag så fräck att jag härmar någon.

Benen kändes starka trots att jag innan kört intervaller. 12 x 2 minuter med 1 min. vila. På rullgrus, i sand och “rolling hills”. Jag blev jättetrött! Men samtidigt kändes det bra!

Nu börjar det förresten bli en föraning om hur mycket folk det kommer vara här i sommar. Glassbarerna och fler restauranger har öppnat vid stranden så det var inte bara jag på bryggan. Det var inte ens bara jag som badade. Vattnet är absolut magiskt nu!

Där vi bor är det dock lugnt och skönt. Älskar vårt lilla altan och kolla himlen!!!

Hoppas du också haft en bra lördag!

Kram från Ingmarie

2 Comments

  1. Härligt! Vi var nere i helgen och njöt till fullo av den vackra naturen. Men det är bra mycket varmare här hemmavid 😉.

Comments are closed.