Hitta ut i Lerjevallen

Förra gången vi var i Lerjevallen var det kallt, snö och is på sjön. I dag var det inte så och himmel så ännu mycket finare det är där nu!

Målet var att pricka ännu fler Hitta ut-kontroller. Jag med bara appen i telefonen. Anders med riktig karta och kompass. Han är proffs och har orienterat redan innan han föddes.
Typ.
Papperskarta hade nog hjälpt mig för täckningen var inte den bästa men med kompass hade det garanterat inte varit enklare.

Det här var emellanåt riktigt brötig terräng även för en inbiten orienterare har jag förstått. En del kontroller var dessutom väl gömda. Men jag hittade alla jag bestämt mig för att hitta. Har bara tre kvar till nästa gång. Anders tog minsann alla men fick färre steg, sträcka och höjdmetrar än mig. Dvs jag hade mer roligt. haha

Grejen är att jag sprang en liten extra runda för att bl.a se den uråldriga Romeliaeken som har rötter från 1100-talet. Det är tydligen den äldsta bergseken i Europa! Coolt!

Träffade även på årets första orm. Osäker på om det var en huggorm eller en snok, tror det sistnämnda, men den verkade inte glad för att se mig. Eller så blev den stackarn rädd när jag kom ångade!

Efter nästan tre timmars springande, traskande, letande och klättrande ansåg vi oss vara färdiga. Belöningen var den bästa tänkbara! Den här sjön hoppas jag besöka många gånger i sommar! Perfekt plats både för OW och swimrun!

Kram från Ingmarie

4 Comments

  1. Å vilken härlig hittaututflykt (lyckas läsa det ordet om du kan 🤪). Äntligen sommarvärme och VÅRT väder ☀️☀️☀️

    • Ingmarie

      Haha! Tungsnubbel direkt!
      Nu hoppas jag SMHI har rätt för det verkar bli fint på min lediga onsdag!!

Comments are closed.