Sånt som ger starka ben

Ibland är jag avis på Anders som kan jobba hemifrån varje dag och slipper att resa och därmed passa busstider. Å andra sidan hade jag aldrig pallat sitta så där mycket. Jag hade fått rumpskav inom  tre dagar. Eller snarare en dag. Så sitt-klen är jag. Vissa dagar sitter jag nästan inte mer än de där turerna på bussen och hur trött jag än är så föredrar jag faktiskt det.
Lägg till en löptrur som i går så är det inte så konstigt att jag plättlätt kommer över 20 000 steg mer eller mindre varje dag. Om det är bra eller dåligt låter jag vara osagt men det är nog tur att jag inte har anlag för åderbråck för stödstrumpor vill jag absolut inte (behöva) ha på mig. Det är svettigt nog ändå.

I morgon klockan 22 (hoppas jag) går jag dock på tre veckors (välförtjänt och välbehövd) ledighet så då får benen åtminstone vila lite från betonggolv!

Hurra!

Just i dag har de dock fått jobba dubbelt. Sträckan Åhus – Friseboda har många lättsprungna kilometer men mest är det djup, djup sand eller kuperade spår i skogen. Det är då det är bra att ha kort minne för jag verkar glömma från gång till gång hur jobbigt det är att försöka ta sig fram i mjuk sand. Det gäller verkligen att kolla vinden innan för motvind i detta i 23 kilometer vet i sjuttsingen om jag ens vill prova…

Kanske glömmer jag för att få plats att komma i håg hur magiskt vackert det är! För det är det och det är därför jag gör om det. Sen tänker jag att det måste ju vara grymt bra träning det här! Mina ben är hyfsat starka och det är jättebra tycker jag. Mitt mål är att kunna fortsätta kunna ta mig upp från golvet utan hjälp av händerna, springa i djup sand och uppför backar, hoppa på ett ben och göra djupa benböj med vikt.  Hur fort allt går eller hur tungt jag kan lyfta är mindre väsentligt men ju mindre “raset” är ju bättre är det förstås. Ju äldre man blir ju mer får man dock jobba för det. Inget kommer längre gratis som så ofta när man är under 40. Bara att acceptera och gilla läget.

Vågorna och strömmarna i havet gjorde att jag fegade ur för en simtur men sprada kan man ju alltid! Och fika!

Kram från Ingmarie

6 Comments

 1. I och med att jag har rollen som samordnare (typ koordinator) blir det en del administrativt arbete. Men det är inget jag skulle kunna göra på heltid, blir knäpp av att sitta stilla. Härligt med semester, hoppas du får din välförtjänta ledighet. I helgen fick jag veta att två ordinarie sjuksköterskor valt att säga upp sig lagom till sommaren och semestern. Vill inte vara chef i det läget för hur ska chefen kunna lösa det…

  • Ingmarie

   Samma här. Som ssk sitter vi en del ändå när vi dokumenterar. (Är troligen på enda IVA i världen utan höj-och sänkbara skrivbord..)extra mycket stress.

   Förstår faktiskt de som säger upp sig inför sommaren… Slitigt, dåligt betalt och extra mycket stress. Klart smartare att i stället jobba på bemanning…Men fy bubblan för att vara chef nu!

 2. Det är underbart skönt att jobba hemma mellan varven och slippa pendlingen (och att dagar som denna kunna ta både ett möte och en fikapaus ute på altanen) men det blir inte många steg de här dagarna inte. Man behöver inte ta sig till jobbet, man behöver inte gå mellan mötesrum, man behöver inte gå ut och äta lunch och kaffebryggaren befinner sig på armlängds avstånd från datorn. Så jag är rätt nöjd med 3 dagar på kontoret och 2 dagar hemma, det blir en lagom mix. Men jobbar man hemma är det lättare att komma iväg och träna efter jobbet, det måste jag erkänna.

  • Ingmarie

   Slippa pendla är förstås guld. Jag har aldrig det problemet att jag “måste” gå ut och äta. Är glad om jag hinner äta ö h t. :-O Kaffe har vi obegränsat men samma sak där. 🙂
   Träna har jag aldrig problem med utom när jag måste börja dagen kl 5…
   Men tur vi är olika för tänk om alla ville jobba med exakt samma sak på samma tider!

 3. Älskar att jobba hemma! Man hinner så mycket mer när man slipper pendla. Men så tycker jag också det är jättebekvämt att sitta 😊

  • Ingmarie

   Ja pendling tar massor av tid. Måste börja göra något vettigt av tiden…

Comments are closed.