En bra omväg från Halmstad

Nu när jag sitter här hemma i fåtöljen i Åhus så känns det snudd på overkligt att jag upplevt allt det jag har på en ynka dag. Fast den började också snuskigt tidigt!

Så håll i hatten och åk med!

Löpturen blev en kuperad historia upp på Galgberget och i Vapnödalen. Benen var inte helt lyckliga över huvudets val efter gårdagen men  inte ens stela ben kan vara sura i denna miljön!

Hann precis duscha och packa det sista innan buss och tåg till Lund där Anders mötte upp.
Lunch i Saluhallen (ok mat från Green Deli men inte värd ett foto…) och sightseeing i Botaniska trädgården, Domkyrkan och bland de fina husen.

Jag vet inte riktigt varför men jag har aldrig “klickat” med Lund. Finns liksom inget där jag riktigt känner att “åh vad jag gillar detta stället”. Visst är det konstigt att det kan bli så där liksom vice versa. Det är absolut inget fel på staden men den är tydligen inte “min” stad.
Så efter ett par timmar drog vi vidare och tack vare en Fb-vän fick jag tips om en sjö som jag garanterat aldrig varken hade hittat eller brytt mig om utan hans tipsande.
Häljasjön är ingen metropol och väl gömd men alltså vilken liten pärla!!!

Nu var det inte slut där. Nästa stopp blev Degerberga och Forsakar naturreservat och vattenfall. Vi har länge velat besöka det och hade nog egentligen inga stora förväntningar men ännu en gång blev det ett wow!

“Som ett landskap ur en Astrid Lindgren-bok. Forsakar med Lillaforsskogen är en djup ravin med flera forsande vattenfall, omgiven av en trolsk och sägenomspunnen bokskog. Forsakars övre fall har en fallhöjd på 7,4 meter och det nedre, som är delat av en avsats, har en total fallhöjd på 10,6 meter. Avsatsen, ”karet”, har gett upphov till namnet Forsakar.”

Vi gick slingan som går runt fallen och förutom att det var så oerhört mycket vackrare än vad vi trott så var det också oerhört mycket mer kuperat. Ännu en plats som är värd att åka en omväg för!

Men sen for vi hem till Åhus igen och laddar om för nya äventyr.

Kram från Ingmarie

2 Comments

  1. Synd på maten. Mat ska vara värd ett foto, annars är det inte bra nog! Jag gillar Lund men inte för maten. Kaffe och fika finns det dock mysiga ställen till!

    • Ingmarie

      Jag såg ditt tips men var inte sugen då. Får testa nästa gång! Finns säkert jättebra matställen också. Och kanske jag bara måste ge stan fler chanser?

Comments are closed.