Annan karriär?

I dag var det andra gången jag spelade sjuksköterska och fick betalt. Kan jag kalla mig skådis då? Jag vågar nog dock påstå att jag är ganska bra på det! Haha

Anledningen denna gång var en repetitionskurs för läkare i ATLS -Advanced trauma life support. Själva scenerna var väl inte så realistiska, det är t.ex svårt att sminka benpipor som sticker ut och ge läkemedel på riktigt, men själva scenariona var det! Dessa läkare hade hög kompetens och jag är så sjukt imponerad av deras kunskaper!

För oss andra är det både lärorikt och “nyttigt”.  Att tänka A-B-C-D-E är verkligen inte alltid det enklaste. Det gäller oftast att ha is i magen och inte åtgärda det som ser värst ut först. Det lär bli fler sådana här “skådespelar-insatser”.

Innan detta hade jag kutat en timme och jag var (för en gång skull) så himla tacksam över att Åhus är platt. Framsida lår var inte överlyckliga i dag om jag säger så. Det blir ju så när man måste bromsa pga att man (läs jag) är en potta på att kuta i brötiga nedförsbackar.

Efter cyklade jag till gymet. Benen fick dock vila från vikter. Det finns ju massor av skojigheter att hitta på ändå!

Åhus bjöd på dimma och då kunde jag inte heller låta bli att ta omvägen om havet… Hörde att det är 20 grader i vattnet och det stämmer nog för det kändes ljummet. Helt otroligt!

Kram från Ingmarie

2 Comments

Comments are closed.