Fyra söndagstips

Tänk om jag vetat vilken dag detta skulle bli. Då hade jag nog kommit ur sängen ännu lite snabbare i morse. Jag hoppades den skulle bli bra men kunde inte ens drömma att den skulle bli så här bra!

Här kommer därför fyra klockrena tips på en hellyckad (sön)dag;

1: Blekingeleden.  Den är totalt 27 mil och jag valde nummer 06 mellan Mörrumsån och Långasjönäs av ingen egentlig anledning mer än att jag läst om tips nummer tre och hoppades det skulle bli ett bra avslut. Etappen bjöd på precis allt från långa asfaltsrakor till knepig trail, backar, sagolika grusvägar och, det enda minuset, sten som gjorde mina fötter väldigt oglada. Efter denna har jag dock en dröm och plan om att göra samtliga etapper. Dock inte samtidigt! Ska bara klura lite på hur och när.

Välmarkerat överallt

Det syns inte men jag är på toppen av en brant backe. 🙂

detta är en mardröm för mina fötter. Varför lägger man ut sånt på fina skogsvägar?????

I det huset hade jag lätt kunnat bo!

Det var aldrig någonsin någon racer-fart i dag och absolut inte när det var så här..

Slutet, eller början, av etappen beroende på vilket håll man väljer. 19 km blev det för mig så lite “lagom” långt. Går dock lätt att förlänga med någon av de slingor som finns i reservatet

2: Långasjön visade sig vara en sjö med en badplats så fin att jag höll på att svimma. I reservatet finns även en permanent swimrun-bana! Har ju varit kasst med den varan sen vi flyttade hit men kanske det kan ändras nu!

3: Mormors bakeri. Om du råkar blinka när du kör förbi i kurvan så kommer du missa det men se till att inte göra det för detta ställe alltså. WOW! Jag kan nästan inte förklara det. Hur härligt som helst. Personalen är urgulliga och extremt service-minded. Och maten. Olallallaaaaa! Allt är vego och man kan välja mellan en massa olika kombinationer från buffén. Vi valde “lunch” och för ynka 79 kr åt vi oss så mätta att vi nästan inte orkade resa oss. Ändå köpte vi med oss både kakverk, 3 liter ekologisk äppelmust och en hel påse eko-äpplen.

4: Åk vidare mot Sölvesborg. Sväng av mot Tredenborg och åk hela vägen ner till havet vid campingen. Nu kan jag inte garantera att det blir lika fint som vi hade det men har du det så har du ett minne för livet. Njut av tystnaden, stillheten, ljuset och av att bara vara.

Hur har din söndag varit?

Kram från Ingmarie

2 Comments

Comments are closed.