Nya upptäckter

Att vara nyfiken på att testa annat och nytt tror jag är bra. Antingen kommer man på att det inte var ens grej eller så kommer man på att det är det!

Yoga och meditera i soluppgång  och sen simma lite på morgonen i ljummet vatten är definitivt min grej! Jag känner verkligen en enorm tacksamhet och lycka varje gång!

Att jag gillar att svettas, när jag har träningskläder på vill säga, är ingen ny upptäckt men jag har insett att jag kan svettas kopiösa mängder och att det därför är nödvändigt att dricka extra elektrolyter. Något jag trodde jag inte skulle behöva eftersom jag klarar värme såpass bra som jag gör men man lär så länge man lever! Om man vill… Körde cykelintervaller i går så halva gymgolvet var dränkt. Krävdes ett helt badlakan för att torka upp efter mig!

Gympasset i dag var också svettigt. Tills någon nitisk satte på AC:n men då var jag tack och lov klar. Avskyr verkligen det när jag ska träna. Nästan alltid annars också förresten.

Jag svettas ute också men då märks det inte alltid lika väl för vinden “trollar” liksom bort svetten. Om det blåser vill säga. På dagens lilla äventyr delvis på Cala Sant Vicenc upp i bergen var det inte mycket vind men desto mer klättra och leta stig. Ska erkänna att jag var lite rädd ett tag när jag inte visste varken hur jag skulle komma upp eller ner. Det visade sig sen att jag hamnat på fel stig så nedfärden blev åtminstone lite enklare. Där uppe fanns både lite grusvägar och hisnande utsikter så det definitivt värt både skrapsår och skrämselhicka!

Anders gick ungefär samma runda som jag försökte springa. Det är väl kanske egentligen det som är tanken med leden men varför gå där man kan springa?

Enda gången jag (hittills) har frusit här är efter vattenlöpning i den “vanliga” bassängen och det är så skönt! Tänk om man kunde bunkra värmen och solen på något vis….

Mest har jag/vi ändå slappat. Läser böcker, lyssnar på poddar, badar, pratar, filosoferar och jag njuter av varje värmedag vi får!

Kram från Ingmarie

2 Comments

 1. "Herr" Johansson

  Svettfest här också.

  Nu är även jag på plats i solens och de fräscha grönsakernas land 😎

  Skrev (kanske lite väl kaxigt) i kommentatorfältet här i våras att jag hade blivit “kamel” och knappt drack något vatten alls efter löpen. Tar nu tillbaka allt och påstår istället motsatsen.

  Tog ett lugnt acklimatiseringslöp på platten längs strandpromenaden i morse. Var länge sedan jag svettats så mycket. Gick och vrida ur tröjan efteråt…å en liter vatten dracks i rekordfart. Tänk vad saker kan förändras 😉

  Glädjande är att det har blivit märkbart fler löpare (i alla åldrar dessutom) än tidigare här på strandpromenaden. Kanske löpning börjar bli “på modet” igen. Vore superbra för folkhälsan i så fall 👍

  • Ingmarie

   Exakt så är det för mig med!!!Jag trodde också jag var en kamel som aldrig behövde dricka hur varmt det än varit men plötsligt är jag som ett läckande svett-såll! jag klarar värmen ändå men just det här megasvettandet är ovant! Kom bara ihåg att vatten spär ut och förvärrar det hela så just därför är elektrolyter/vätske-ersättning jätteviktigt!

Comments are closed.