Del av SL 4 + Snogeholm + Sövde

Några mil söder om Sjöbo ligger Snogeholms strövområde och slott. Jag har varit här en gång förut men det var flera år sedan vid starten på TGS-racet så jag varken hann eller fattade vilken guldklimp detta stället är.

För att jag skulle bli klar ungefär samtidigt som Anders så blev jag avsläppt vid Vitabäck för att följa en del av Skåneledens SL4 som går genom Österlen. En trevlig etapp men lite för mycket stenar för att jag ska ge den högsta betyg.

Den blir dock bättre så fort man kommer in i Snogeholm och hade det inte varit för att det fanns så mycket att upptäcka där så hade jag lätt kunnat fortsätta! Det lär jag också göra så småningom.

Det finns (nästan) hur många olika slingor som helst att välja mellan och jag var banne mig på alla och härjade runt. Förutom att jag träffade på Anders en gång så mötte jag bara en endaste löpare till. Ofattbart! Det var åtminstone några som var ute och gick. Var det pga minusgraderna det var så folktomt?

19 km senare var det enda jag frös om händerna och ansiktet men det gjorde att picknicken fick vara i bilen. Ska man fika ute i 4-5 minusgrader krävs extrafiltar och kanske t o m en brasa.

Nu hade dock det där badviruset planterat sig i min skalle igen och då är det inte mycket att göra mer än att lyda trots att man redan innan undrar hur man ens ska kunna lämna bilens värme. Jag hade fått tips på en badplats i Sövde några kilometer längre bort och jag är så himla tacksam och glad över att jag löd!

Lite längre bort satt ett gäng i en bastu och kanske undrade de vad jag höll på med?

När vi sen åkte hemåt hade den finaste väglampan tänts åt oss! Visst har jag sagt att jag älskar månen? Och solen.

Kram från Ingmarie

2 Comments

  1. Så fint där!!! Hänger gärna med om ni ska dit och snurra fler gånger!
    Och jag vill inte tro att folk håller sig inne för lite minusgrader. Minusgrader och sol är MYCKET mindre kallt än plus 2 och blåst…..

Comments are closed.