Grattis till mig!

58 år!

Det känns som jag skrev lite om i går väldigt märkligt. Härligt men också lite läskigt. När man är 58 ska man väl liksom veta vad man vill med sitt liv, slagit lite rot och  ha lugnat ner sig en smula? Eller så är det tvärtom. Det är nu man verkligen kan balla ur, göra knasiga grejer och leva loppan för vem bryr sig egentligen?
Det jag lärt mig är att människor verkar tro att alla är intresserade av vad man själv gör men jag tror det är mest önsketänkande.
De flesta har fullt upp med sig själva och de som är närmast i ens liv och struntar fullständigt i vad andra gör. Eller vad tror du?

Min födelsedag har varit väldigt fin och (nästan) precis som jag ville ha den. Jag skriver nästan för helst hade jag velat ha sol och vindstilla men det har mest regnat och nu blåser det friskt. Igen. Visst har denna vintern hittills varit väldigt vild?

Det var åtminstone uppehåll i förmiddags så jag fick både springa och bada regnfritt. Stor kontrast mot i går både på land och i havet men lik väl otroligt härligt! Så länge det är is- och snöfritt står jag ut med det mesta vädermässigt.

Fredag betyder simtid med klubben och nu när jag äntligen kunde så passade jag såklart på!

Det har inte blivit en enda aktivitet med 58 i den men jag satsar på att klara av det när jag (förhoppningsvis) blir 60. Inbillar mig att det är enklare.

Framförallt satsar jag på att göra mitt 58e år riktigt roligt, utmanande, lärorikt, svettigt och spännande men också lugnt, vardagligt och öote lagom tråkigt. För det är så livet är och det är väl så det ska vara. Utan tråkigt kan man inte ha roligt, utan vardag kan man ine ha fest och utan lugn kan man inte ha fart.

Gillar du att fylla år?

Kram från Ingmarie

 

4 Comments

 1. "Herr" Johansson

  Grattis (till dig) 🎂

  Att “fylla år” är för mig personligen tämligen egalt. Det betyder ju egentligen inget annat än att ens kropp har avverkat ytterligare ett varv runt solen.

  Kan dock förstå de som vill göra en grej av det. Alla anledningar till lite fest och glam skall självklart tas till vara 🤪

  Däremot gillar jag att bli äldre. Mycket!

  Fördelarna (bland annat de du räknar upp plus många fler) väger med råge över de få nackdelar som finns. Så länge man har möjlighet att hålla sin kropp och knopp i trim alltså.

  Så personligen ställer jag inte upp på uttrycket (klyschan?): “jag känner mig yngre än vad jag är”.

  Tvärt om faktiskt, känner mig precis i den ålder jag är…..och trivs alldeles utmärkt med det 👍

  P.S. Barmark blev väl en bra födelsedagspresent. Här uppe i sthlm har jag slirat omkring på de alldeles för många isfläckarna idag. Man får vara glad man överhuvud taget höll sig på benen D.S.

  • Ingmarie

   Tusen tack!
   Jag behöver inte ens ha kalas (har mycket sällan det!) utan det är mer grejen att uppmärksamma dagen och ta till vara på den lite extra. 🙂
   Härligt att du gillar att bli äldre! Tyvärr är det ju många som inte gör det och jag tycker det är lite sorgligt på något vis…
   Jag vet inte om jag direkt känner mig yngre eller äldre än 58
   Min kropp är 50 enligt Garmin (haha) men i min skalle är jag (oftast) max 35-40.:-D

   Barmark är guld! Så tacksam jag slipper 08a sliret! Blir det resa söderut snart kanske?

   • "Herr" Johansson

    Garmin ja.

    Hyfsad bra på att mäta en del värden med sina olika sensorer. Men vilken algoritm den arbetar efter när den uttalar sig om folks “biologiska ålder” vet bara de som skrivit programkoden.

    Däremot är vi 50 å 60-plussare som fortfarande håller igång fysiskt i betydligt bättre trim (starkare, uthålligare och i de flesta fall även snabbare) än huvuddelen av dagens (stillasittande) 30-åringar. Om, eller hur, det sedan kan kopplas till någon slags “biologisk ålder” får vara upp till var och en 🚴‍♂️ 🏃‍♂️

    Söderut blir det helt klart, men när? Ingen aning, har en del saker att ordna här först 😎 ☀️

    • Ingmarie

     Ja man får verkligen ta klockans analyser med en nypa salt. Det räcker tydligen att ändra vikten lite så får du ett helt annat svar. :-O
     Att vi som tränar, oavsett ålder, är fysiskt starkare på alla sätt och vis än de stillasittande (ungdomarna) är både intressant och lite skrämmande. bara hoppas de kommer på bättre tankar…

Comments are closed.