Slutet

Pagosa Springs bjöd på en helt fantastisk solnedgång utanför vårt fönster i går.

Och i morse såg vi denna fina!

När vi checkat ut körde vi till byn och Reservoir Hill Park för at jag skulle få rasta benen lite innan den långa bilresan.

Det fick jag.

Det var rakt upp, lite platt på toppen och sen rakt ner. Typ 200 höjdmeter på mindre än 2 km. Men det var så värt det och jag tog det megalugnt fastän benen ville fortare.

Vägen söderut var, och är, också värd att uppleva. Som vanligt går det aldrig att fånga allt med bilder.

Ungefär tio mil norr om Santa Fe ligger Abiquiu Lake. Redan på avstånd fattar man att det är något speciellt med den.

Man kan ex campa där, fiska, åka båt och b-a-d-a!

Vattnet var magiskt! Tippar på att det var mellan 7-10 grader och jag toknjöt! Märkligt nog bara vi där och bara jag som badade…

Mitt ute i skogen strax efter Los Alamos hittade vi ett jättemysigt picknick-ställe. Amerikanarna är verkligen bra på just rastplatser!

Precis före fina och supergulliga Jemez Springs , som också har Hot Springs och ett underbart badhus som jag besökt innan, ligger Valles Cardera. Den blev en Nationalpark så sent som 2016.
One of only six super volcanoes in the entire world, Valles Caldera is comprised of a 13-mile wide depression which came about after a huge volcanic eruption more than 1.25 million years ago. Thousands of visitors explore the preserve each year, drawn in by its history, flora and fauna. Historic cabins dating back to the 1860’s provide a glimpse into the lives of sheep and cattle ranchers.

Vi har varit här flera gånger innan och blivit lika hänförda varje gång vi ser dalen Valle Grande bre ut sig. Vi har dock aldrig sett den med snö som i dag!

Från Jemez Springs och hela resten av vägen hem har det dock blivit vår på riktigt!

Cirka 300 mil senare är vi åter i Albuquerque och jag måste erkänna att det känns väldigt, väldigt bra. Fatta mig rätt, det har varit en av våra bästa roadtrips ever och jag tror aldrig vi har upplevt så mycket olika miljöer och äventyr på en och samma resa. Tacksamheten rinner nästan över men det finns liksom inte plats för fler intryck just nu utan vi behöver smälta detta.

Jag har ju dessutom ett annat äventyr redan på lördag!

Kram från Ingmarie

2 Comments

    • Ingmarie

      Ja det har varit en helt galet bra roadtrip med så otroligt många olika landskap och intryck

Comments are closed.