Den viktiga enkelheten

En sak som gjorde att vi ville till Helsingborg är närheten till i princip allt. Dvs allt som jag/vi tycker är viktigt.
Sånt som skogen, havet, gym, jobb, mataffärer, caféer, vegohak, simhall och kommunikation men även att det finns kultur och sevärdheter.

Allt detta finns här på spring/cykelavstånd och jag älskar det! Livet och vardagen blir mycket enklare och smidigare när man slipper vänta på/jaga buss eller tub, slipper åka bil och slipper frakta sig själv i timtals.

Att ha dessa kontraster som jag hade på min löptur i dag gör ju dessutom vem som helst lycklig!

Jag har aldrig bott så nära mitt gym som nu och jösses vad det sparar tid att kunna cykla dit på 3 minuter.

På 8 minuter kommer jag till havet och den där perfekta badstegen. Här kommer jag tillbringa mycket tid oavsett årstid. Det kommer göra vintern otroligt mycket enklare när jag vet jag har detta.

Hem tar det lite längre tid, typ 12 minuter, för då är det uppförsbacke men vägen är bedårande vacker nu så det är nästan bra att det går lite långsammare.

Har du nära till det du tycker är viktigt?

Kram från Ingmarie

6 Comments

 1. Så härligt att du trivs. Jag får komma och våldgästa någon dag och se hur ni har det! Och så ska jag se till att vara hemma när du kommer till Malmö 😀 . Älskar också den där närheten till allt! Helt fantastiskt!

 2. Sandra

  Bor på landet sista stället på vår grusväg och det gillar jag. Inga som åker förbi, tyst och mörkt dvs inga gatlampor. Men ändå nära stan tar 25-30 min in till centrum på cykel och är 8 km.

  • Ingmarie

   Underbart! Jag är ju uppvuxen på landet och kan sakna den speciella tystnaden men tack och lov kan jag finna den i skogen med! Svårare med ljudet från hästar som mumsar hö och de dofterna som finns. ett stall. Det saknar jag enormt mycket emellanåt!

   • Sandra

    Håller med. Sålde hästarna för 5 år sedan och saknar inte ridningen men hästarna som du säger.

    • Ingmarie

     jag skulle kunna tänka mig att ha ett “ålderdomshem” för hästar, hundar, katter osv!
     men jag skulle också absolut kunna tänka mig vara hjälpskötare/ryttare till en islandshäst. 🙂

Comments are closed.