Ännu så länge har jag lyckats få måndagarna fria och jag håller tummarna stenhårt för att det blir så även under nästa schema-period. Den är ju min bästa lekdag!
90 min löpning på förmiddagen plus ett stopp på Börjes konditori för att köpa ett av deras makalöst goda surdegsbröd. Det ligger bara några stenkast från vår lya och det tog ett tag innan vi fattade vilken guldklimp det är men bättre sent än aldrig!
Det blåste friskt i dag men jag ville bada så då blev det så. Vågade dock inte släppa stegen för när havet suger så suger det rejält och även om jag kanske verkar galen så är jag inte helt korkad.
Fokus på Prf Strength just nu är bänkpress men det är även Rumanian deadlift och (nästan) miljarder armhävningar och chins. Riktigt skoj och kanske jag någon gång kommer klara EN chins utan gummiband.
Armarna var som spagetti efteråt och de blev verkligen inte piggare av HIIT-passet. Här snackar vi rejäla puls-toppar! Sjukt svettigt och skoj som alltid!
Gillar du också måndagar?
Kram från Ingmarie
Har du aldrig tänkt på att baka eget surdegsbröd?
Blir bättre än bageriets då man själv väljer vad man vill blanda i. Nötter, frön, kryddor, russin, blåbär, torkad frukt….bara fantasin sätter gränser.
Arbetssamt och tidskrävande? Inte precis, när man fått upp rutinen blir det ungefär en effektiv arbetstid på 20 minuter för två bröd (räcker en vecka för mig). Å då ingår även diskning av jäsbunke och slev.
Jäsning (8- 24 timmar) och gräddning (ca. 1 timme) oräknat förståss, men då kan man ju göra något annat kul 😉
Nätet är fullt av tips och recept på hur man ”startar” en surdeg….och det är inte ”raketforskning” vi talar om här 😉
Måndagar är okej, men tisdagar är bättre (gräddningsdag) 😉
Jag har faktiskt gjort det innan men sen rann det ut i sanden av någon anledning. Bakade massor ett tag! Skyller på att vi flyttat och tappade tråden. 😀
Hur ofta bakar du?
Som tidigare (kanske lite väl krypiskt?) skrivet, så bakar jag själv en gång i veckan. Vet folk i bekantskapskretsen som bakar varannan vecka, men det har jag för liten ugn (och frys) för.
Vill även ta tillfället i akt att korrigera mig själv. Skrev ”diskning” av jäsbunke och slev. Skall vara avsköljning.
Det finns nämligen inget som så effektivt tar död på jäsprocessen i en surdeg som diskmedel. Vill man ändå diska, så måste man skölja extra extra noga.
Dessutom är det aldrig fel om det finns lite surdegsfragment kvar i jäsbunken till nästa bak.
”Go for it” 😉
Tack för pepp! Får bli mitt nästa projekt! Jag groddar i alla fall ständigt. 😀