Tillbaka!

Vissa utmanande äventyr som man ger sig in på blir inte mer än en engångsföreteelse. Kanske för att det bara händer en gång, kanske för att det är praktiskt omöjligt att göra om, kanske för att det skulle bli för dyrt med en repris eller kanske för att det helt enkelt inte var så skoj som man trott. (Men då har man åtminstone stillat sin nyfikenhet och slipper dö undrande.😜)

Mitt målaräventyr må ha kostat några slantar men det är tack och lov inga fantasisummor i det stora hela för från det att jag lämnade Rådmansö, Skaparladan och “min” ljuvliga lilla stuga förra gången har jag längtat tillbaka. Så där mycket att det värker i både magen och hjärtat. Och så kan man ju inte ha det! Därför är jag här igen! För en ny (egolyx)långhelg då jag enbart ska ägna mig åt att måla, äta, träna, sova och göra absolut ingenting.

Det räckte med att komma hit till stugan så kände jag hur allt liksom bara rann av mig. Det må vara kaos i världen på alla möjliga sätt och vis men här är det så tyst, lugnt och kolsvart att det känns som om tiden stannat. Tempot går ner vare sig man vill eller ej och jag vet med säkerhet att jag redan andas ännu lugnare och hjärtat slår både mjukare och långsammare. Visst är det fantastiskt?

Där framme är den lilla grusvägen. 😉

Jag tror det är livsviktigt att pausa med jämna mellanrum. Inte bara en kort stund då och då utan helst i flera dagar på raken. Särskilt nu när allt annat i vår natur går på sparlåga som jag bl.a skrivit om här.

Nu varken kan eller vill alla människor åka ut i skogen för att måla och mysträna såklart, och tur är väl det, men vi har alla behovet av återhämtning och jag tror var och en egentligen vet exakt hur man gör det bäst. Om man bara vågar lyssna på den rösten. Eller vad tror du? Men många tillåter sig nog inte ens att stanna upp. Eller tänker att det ska ske “sen”. Men dels kan “sen” vara försent och dels är “sen” faktiskt nu…

Å andra sidan tror jag inte att jag hade gillat denna stillhet så mycket om jag inte samtidigt haft den andra sidan. Den med storstadspuls, liv och rörelse, neonljus, trängsel och hårda träningspass. Kontraster är viktiga grejer! Rastade i alla fall av mig ordentligt i bassängen innan jag begav mig hit. Mycket mjölksyra som producerades i de där armarna kan jag berätta. Ja i hela kroppen förresten…

Att jag sen lyckades ta mig hit via buss 1, tub 1, tub 2, buss 2, buss 3, ben och till slut hyrbil med alla prylar är ett äventyr i sig och nästan värt en slags tapperhetsmedalj. Eller om vi säger så här. Det är tur att jag går på gym. Och mediterar.

Kram från Ingmarie

8 Comments

  • Ingmarie

   Ja typ. 🙂 Uppkoppling finns. Och värme, el och varmt vatten. 🙂 jag må gilla eremitliv men jag vill ha det bekvämt nu för tiden. 😉 Hyrbil sista bilen är ett måste.Särskilt nu under denna årstiden. Och det finns ju andra på målarkursen jag kan snacka med om jag vill. (den är ett par kilometer från stugan i “byn”.

 1. Lisa C

  Vad härligt! Låter så lugnt och skönt. Jag tror att jag också behöver en stuga i skogen, hehe. Ha en underbar helg 🙂

 2. Det låter så ljuvligt att jag nästan börjar gråta! Är sååå i behov av återhämtning just nu, men inser att den är en månad bort. Då ska jag gosa ner mig hemma hos mina föräldrar några dagar och ha barnvakt ett rum bort så man kan få vila lite… 😀 NJUT!

  • Ingmarie

   Åh! Men orkar du vänta så länge? SKA du vänta så länge? Det är som sagt var det där “sen” som kan bli försent… Var räd om dig! (Ps. jag kan förmedla stugkontakten om du vill) KRAM

  • Ingmarie

   Det ÄR mysigt! Bästa hyrstugan i världen detta!!!! Och Rådmansö bageri. Du skulle dö mumsdöden direkt! 🙂

Comments are closed.