Påsk-helg

De flesta tycker antagligen inte alls som mig för jag tycker det är ganska skönt att denna påsk-helg snart är över. Den har varit väldigt tung, svettig och slitig.

I går höll jag på att helt rasa ihop av syrebrist och blodtrycksfall. Har man redan lågt blodtryck blir det nämligen inte särskilt mycket bättre av att vara instängd bakom både en mask och ett visir. Syrebrist skapar blodtrycksfall. Att det är ohälsosamt att ha det på timme efter timme kan väl de flesta räkna ut men exakt hur illa det är vågar jag nästan inte fundera på. Det finns många forskare som menar att det kan ge både hjärnskador och ffa sämre immunförsvar. En del menar även att det inte ens hjälper för att förhindra smitta. Särskilt inte för allmänheten. Med tanke på hur mycket kommunalt jag åker så vågar jag påstå att de allra, allra flesta gör mer skada än eventuell nytta med sina munskydd. Jag kan köpa att det behövs i vissa situationer, ffa för oss som inte kan hålla avstånd, men för de flesta är det mest meningslöst. Dessutom sjukt både dyrt och miljöförstörande. Tre miljoner (!) munskydd slängs varje minut! Det är ju helt sinnessjuka siffror! Själv har jag aldrig munskydd privat. Så fort jag går utanför salen åker det av och när jag får gå hem åker även mössan av.

Men nog om det.

Jag andas desto mer frisk luft när jag är ledig.’

I går blev det i skogen tillsammans med Kari och Sälka.

I dag med mitt eget sällskap. Inklusive en sprada. Så härligt! Jag tror det är snudd på två-siffrigt i vattnet nu!

Hur har din påsk-helg varit?

Kram från Ingmarie

 

2 Comments

  1. Tvåsiffrigt i vattnet? Men då pratar vi sjö, eller hur? Inte hav? Jag har fått prioritera bort mina måndagsbad till förmån för träning med Runacademy men säsongsavslutningen på bastun i mitten av april kommer jag inte att missa – då brukar det i alla fall kunna vara rätt behagligt i luften 🙂

    • Ingmarie

      Ja sjöbad. Och det var visst inte riktigt så märkte jag i dag när jag kollade tempen. 🙂

      Kul med Runacademy! var kör du?

Comments are closed.