Norrtälje Stadslopp

För åtta dagar sen sprang jag 47 km på Backyard Ultra-loppet i Haverdal efter en spontananmälan en dryg vecka före. För tre dagar sedan spontananmälde jag mig till dagens Norrtälje Stadslopp. Det är ju så jag gör nu för tiden. “Spontanar” Haha! Det blir kanske inte så bra resultat men jag har insett att om jag börjar planera för mycket så kommer den gamla tävlingsdjävulen i mig och jag stänger av från huvudet och neråt och slutar lyssna på kroppen. Sånt slutar aldrig bra! Dessutom blir jag alldeles för mentalt fixerad och just nu är det inget jag vill ha eller vara.

Hur som helst. Norrtälje Stadslopp är 5 km och det var ett riktigt vasst startfält. Ca 100 löpare ställde upp med start och mål på deras fina Ip.

Det började ganska lätt med svagt nerför innan det var mest platt. Jag visste det skulle bli uppför den sista kilometern men jag hade inte räknat med att det var brant. Kanske kan jag skylla på att det där långpasset satt i för mina ben tvärdog! Jag hade ca 18 minuter till 4 km. I mål 23.45. Ja du fattar… Men jag vann i alla fall min AG och jag tror jag blev 12a totalt.

Men kul var det och allra roligast var att träffa alla (löpar)kompisar igen. Här är några av snabbisarna. Och jag…

Men hur döda benen än var så återhämtade de sig snabbt. Körde ett bra pass på gymet efteråt. Maxade verkligen för jag hade ju betalat och då vill man ju ha ut det mesta möjliga, eller hur? (Ja det är okej att kalla mig snål.. Hehe)

När jag nu ändå var i stan passade jag på att även åka till fina Gillfjärden. Turligt nog hade jag ju våtdräkten med…

Personligen tycker jag det var ett väldigt fint och bra sätt att fira Nationaldagen på. Hur har du firat?

Kram från Ingmarie

8 Comments

 1. Älskar spontanlopp! Det känns lite busigt att bara anmäla sig och ställa upp. Utan förberedelser. Då kan man dessutom välja lite efter dagsform och väder om man ska vara med eller inte. Så surt när man anmält sig ett år i förväg och så blir man bjuden på bröllop, eller får löparknä innan det är dags !

  • "Herr" Johansson

   Håller med. Den som “uppfann” ParkRun borde få något slags Nobelpris i motion 😉

   • Ingmarie

    Ja det var en riktigt bra ide! Jag skäms nästan över att jag inte sprungit ett enda i Sverige… (Har du?)
    Min vän Deri är han som styr i Sverige. En eldsjäl!

    • "Herr" Johansson

     Nej ,inget ParkRun för mig….än?

     De kräver en “registrering” och jag ytterst restriktiv med att lämna ut mina personuppgifter till allt och alla på nätet.

     Men skulle jag råka cykla förbi, är det säkert inte förbjudet att kuta banan. Fast med egen tidtagning då 😉

     • Ingmarie

      Aha! Det är väldigt enkelt och jag ser ingen som helst “fara” i det! Men man ska gör adet som känns rätt och det går att vara med utan att ha registrerat sig!

  • Ingmarie

   Eller hur!? “Risken” är dock att det inte finns plats och/eller priset är snuskigt högt. Vid det sistnämnda så bojkottar jag oavsett. 😀

 2. "Herr" Johansson

  Cykelutflykt och “stocklyft” för min del. Fick ha utegymmet för mig själv nästan hela tiden 😉

Comments are closed.