Yogadag

Tre yogapass i dag. Två Yin och ett Athletic yoga. No wonder jag känner mig lugn och smidig. haha

De två första var på egen hand i ffa utbildningssyfte. Det andra var med Yael på gymet.
Alla var härliga och utmanande på sitt sätt. Yin må vara långsamt och osvettigt men det kan vara nog så svårt för både kropp och knopp. Det inkluderar också ofta en stunds meditation. Athletic yoga blir alltid svettigt för det är verkligen Yang-fokus på det.
Jag gillar och behöver båda för de påverkar och jobbar med och i kroppen på olika vis men det är ju också som så att alla yoga-former har ett gemensamt mål. Att skapa förening mellan kropp och själ, balansera, acceptera, respektera och finna harmoni. Det är en urgammal lära och har absolut ingenting med religion att göra.


Har även jobbat lite och sprungit en lugn fin runda vid bergsfoten. Trots att jag blev så toktrött i går på loppet så kändes benen helt ok i dag. Jag kanske bara inbillade mig…? Fast nej, det vet jag med bestämdhet att jag inte gjorde.

Kram från Ingmarie

 

2 Comments

  1. Jag har inte lärt mig uppskatta yinyoga än. GIllar lugn yoga men inte ligga hundra år i varje position. Tycker det är obekvämt och mycket jobbigare än när jag får röra mig ibland. Men jag ska ge det fler chanser…

    Ikväll blir det egen yoga på gymmet. Bästa när man kan välja helt själv 😀

    • Ingmarie

      Det ÄR utmanande men samtidigt tycker jag det är lite spännande att gå på djupet i och av insidan. 🙂 För mig går det lite i perioder. Det bra är ju att det finns så många olika yogaformer att välja på!

Comments are closed.