Träning

Du som följer mig har säkert märkt att jag sällan (läs aldrig) har några vilodagar. Jag är medveten om att det kanske är “bra” och “nödvändigt” men för mig finns det liksom inte ens i min tankevärld. Jag har inte haft vilodagar på jag vet inte hur många år. (Undantaget var den där dagen jag tydligen hade Covid och kanske någon resdag någon gång då och då.)

Varför? Tja, jag mår för bra av att träna helt enkelt. Det bara “ingår i m in vardag och jag är väldigt van. Plus att jag helt ärligt väldigt sällan känner att jag vill och behöver vila helt från träning. Då skulle jag såklart göra det! Jag är inte varken fanatisk eller slav under något program. Jag kör helt på känsla och justerar efter dagsformen väldigt ofta. T.ex så skulle jag kört PT i går men ändrade för jag hade fortfarande träningsvärk sen i fredags.. (Jag brukar behöva tre dagar mellan hårda gym-pass så vet inte riktigt hur jag tänkte där…🤪)

Att jag varit hel och frisk (peppar peppar) i många år (och kanske kortaste corona-sjukan i historien) tyder ju på något vis att jag inte är helt fel ute. 😃

Det betyder dock inte att jag alltid tränar mycket och hårt. Mina pass är i princip bara i två lägen. Hårt eller lugnt. Väldigt sällan i någon slags mellanmjölksland. För mig är t ex ett lugnt vattenlöpnings- eller simpass inte direkt någon “träning” utan mer återhämtning och “måbra-rörelse”.

Vi har ju fått 2 extra semesterdagar pga/tack vare att vi jobbar där vi gör. Min första har jag använt på bästa sätt! ( Enligt mig.😀)

Det blev en (tränings)hård dag till 75%. (Träningsvärken är helt borta.) Det blev extra bra för jag fick sällskap av Camilla! 🥳

Jag älskar att hänga med henne! Hon ger mig alltid en massa energi och gör mig glad.🤩

Vi började med intervaller på Nytorps gärde. 6 x 5 min. i tröskelfart. Jag är ju van vid att springa kuperat så att springa på platten kändes både lite ovant och ovanligt lätt. Bra tryck i benen och bra energi!💪🏻

Sen drog vi till Söderbysjön för den lugna 25% delen. 1 km lugn simning i helt stilla och spegelblankt vatten. Snacka om magi!❤️

Och kolla sällskapet! Vi dog sötdöden direkt!🥰

Hela festen avslutades med fika på en klippa. Jag var så lycklig och nöjd att jag inte ens kan förklara hur mycket!🙏🏻

Sista hårda var på gymet. Jag hade så skoj att jag helt glömde bort tiden. Dvs så som det ofta blir när jag är på mitt favvo-gym.

Hur lägger du upp din träning?

Kram från Ingmarie

 

 

 

2 Comments

 1. Herr Johansson

  Tränar man inte för att tävla, är just “måbrafaktorn” en väldigt stark motivator. Svår att vara utan när man väl fångat den.

  Skrev tidigare här att jag inte kunde veta hur jag skulle må utan träning. Raljerade över att jag kanske till och med skulle må lika bra utan träning.

  Nu vet jag…..för självklart vurpade jag med cykeln strax efteråt. Revbensbrott och påtvingad stillsamhet i ett par veckor. Nyttig läxa det där. På flera sätt 😉

  Så just nu är upplägget “rehab”-löpning. Relativt korta pass i lugnt tempo (med näsandning, för att vara säker på att hålla nere tempot). Sedan lyssna på vad kroppen tycker. Just nu verkar den älska det.

  “Lyfta stock” på utegymmet får nog vänta en vecka (eller två) till. Vi det laget har man säkert gått och blivit nybörjare igen…ser fram emot det 😉

  • Ingmarie

   Men stackare! Tur det ändå verkar ha gott hyfsat bra!Ibland är det “bra” med avbrott just för man märker hur mycket man uppskattar träningen och hur bra man mår av den.Ta det försiktigt på utegymet första gångerna!

Comments are closed.