Från hav till skog

Den som inte tycker Skåne är fint måste ha någon slags extremt udda bokstavskombination. Här finns ju liksom allt fint! I alla fall om man gillar varierande natur, vackra miljöer och god vego-mat.

Vår första tur gick till gulliga Laröd. Vi har åkt förbi innan men aldrig verkligen varit där. Så pluttinuttigt att man inte tror det är sant. Vi passade på att reka inför framtiden samt ha lite picknick på stranden och njöt av både den och utsikten.😍

Nästa stopp blev vid Skäralid i Söderåsens nationalpark. Det var helst sanslöst mycket folk/bilar där så vi var tvugna att köra en bit upp på vägen till Kopparhatten, även kallad Skånes Grand Canyon, för att hitta en parkering. 😱 Helst hade vi velat gå leden upp till toppen men det blev en bra runda ändå. Väldigt, väldigt vackert men ändå inte riktigt som jag hade tänkt mig. Vyerna är mäktiga (Kopparhatten ligger 212 m ö h), ravinen djup och jag som älskar bokskog kände mig som i ett himmelrike. Det jag dock hade trott var att det skulle varit mer öppet. (Fråga mig inte varför men jag antar jag hade hakat upp mig på det där med att det skulle vara likt Grand Canyon.) Absolut ett måste att besöka om man är i närheten!

Om jag hade varit tvungen att välja så hade jag nog ändå parkerat i Röstånga som vi sen gjorde och gått via Nackarpsdalen till Odensjön. Bedårande vackert, tyst och fridfullt.❣️

Den sjön alltså!❤️❤️❤️❤️

30 meter höga rasbranter omger den nästan cirkelrunda sjön. Vattnet är klart och rent och är mer än 20 meter djup. Det var nära på att jag grät en smula av lycka när jag simmade där. När en man sen frågade om jag hade tävlingssimmat för han tyckte jag simmade så fint blev jag ju inte direkt mindre lycklig!🙏🏻🤩🥰
Även Anders tyckte det var härligt med ett bad.

I Röstånga, precis vid Turistinformationen och parkeringen, ligger även Sababa Foodtruck. Vi hade spanat in den redan när vi var här i fredags och jag hade längtat efter att få sätta tänderna i något på menyn ända sen dess. Haha! Så glupsk är jag!🤪

Det var ännu godare än jag hade kunnat ana! Vi kunde inte ens prata för det var så ofattbart gott! 😄

Jodå, jag har tränat också. Förutom simturen så sprang jag en kort runda i den lilla parken jämte där vi bor innan gymet i morse. Lite sega ben sen gårdagens äventyr men ändå pigg i kroppen!

Tror jag kommer somna ovaggad även i kväll…

Kram från Ingmarie

2 Comments

 1. "Herr" Johansson

  Ah minnen!

  Nu är ni två ute och utforskar mina gamla “jaktmarker”. Tillbringade några år i Ljungbyhed för länge, länge sedan. Söderåsen och dess bokskogar är precis lika vackra på dina bilder som jag minns den.

  Måste passa på att tacka för “nostalgitrippen” 😉

  • Ingmarie

   Varsågod! Jag älskar bokskog! Den är verkligen bedövande vackert!Jag har faktiskt flugit från Ljungbyhed till Öland (privat) en gång! Och varit många, många gånger i skogen utanför Perstorp.

Comments are closed.